Recepta de Conill amb Salsa de Ratafia i trinxat de patata i col de “La Troballa”

Conill amb salsa de ratafia i trinxat de patata i col

Plat de Conill amb salsa de Ratafia i Trinxat de la cerdanya

Plat de Conill amb salsa de Ratafia i Trinxat de patata i col

Ingredients per 4 persones:
4 espatlles de conill
4 cuixes de conill
Per el trinxat:
½ col d’hivern
3 patates mitjanes
4 grans d’all
2 cullerades soperes de llard de porc
Sal
Per la salsa:
¼ de litre de ratafia
100 gr. de fons de carn
100 gr. de sucre Sal

Elaboració del trinxat: Bullim la patata i la col (per separat) fins que estiguin ben cuites, les colem procurant que no quedi aigua i trinxem amb l’ajuda d’una forquilla . En una paella afegim el llard de porc i l’all laminat, quan agafi color afegim el trinxat de col i patata fent forma de truita, deixant que agafi color pels dos costats i que faci una capa cruixent.
Elaboració de la salsa de ratafia: Posem el sucre en un cassó a foc lent, fins que es desfaci. Quant el sucre trenqui el color hi afegim la ratafia i ho deixem reduir. Tot seguit quant tinguem la ratafia reduïda amb textura de xarop hi afegim el fons de carn i ho deixem a foc lent fins que tinguem una salsa espessa o la textura desitjada. Finalment rectifiquem amb un polsim de sal.
En una cassola amb un raig d’oli d’oliva daurem les espatlles i cuixes de conill a foc viu, prèviament salpebrades i les reservem.

Presentació Posem el trinxat amb un motlle circular, al costat posem l’espatlla i la cuixa sobreposades i salsejem amb la salsa de ratafia.

Gràcies a l’Esteve Camps i al Restaurant “La Troballa” per haver col·lborat desinteresadament en aquest bloc.

Anuncis

Etiquetes: , , , , ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: